Friday, June 17, 2016

GIVEAWAY BUKU {PRE-LOVED} JUN 2016


Terima kasih kepada blogger Kim Chaa sebab anjurkan GA ni. This is a very great GA and a dream that comes true for those who really love to read novels. Walaupun tak menang GA ni but it's ok I just want to support this GA. Kalau menang alhamdulillah rezeki. 

Kalau disuruh untuk nyatakan satu dua buku yang saya nak sangat, sebenarnya saya nak semua. Sesiapa yang ada rak di rumah yang penuh dengan buku akan tahu perasaan tu. Haha. Tapi kalau terpaksa juga memilih, saya teringin nak baca ESC by Budak Tomato dan Whatever You Say I Am by Anwar Hadi. Reason dia banyak, tapi salah satu sebab utama adalah penulisnya antara orang yang agak dikenali. Budak Tomato like seriously mesti ramai yang kenal. Anwar Hadi apatah lagi. Mereka merupakan public figure yang sangat berpengaruh jadi saya yakin penulisan mereka pun bukan calang2. Tapi Laki Aku Negro Kau Peduli Apa by Dr. Hayya Bilal pun macam menarik juga. Ah, entahlah. Semua macam menarik. 

Actually saya nak buku-buku tu sebab saya nak input baru dalam hidup saya. Saya nak something yang dapat menggerakkan saya untuk menjadi someone better. Dan juga dapat menggerakkan orang lain untuk menjadi someone better. 

Thursday, June 16, 2016

aku join segmen blog urang brunei

Birthday Giveaway By Izzeyda


FB: Nurina Soib
IG: @nafasbaru_

1. Berapakah umur Eyda pada tahun 2016?
35 Tahun

2. Bilakah Eyda mula berblogging? (Nyatakan bulan dan tahun)
Jun 2010
3. Ucapan buat Eyda sempena hari lahir Eyda.
Selamat hari lahir kepada blogger Eyda.. semoga sentiasa diberkati oleh Allah dan dipermudahkan urusan di dunia dan akhirat. All the best. Have a nice year! :)

Segmen Sally nak bagi Kad Raya 2016!


FB: Nurina Soib
IG: @nafasbaru_

Syahoney Kitty Shoppe Giveaway


FB: Nurina Soib
IG: @nafasbaru_